maanantai 16. joulukuuta 2013

Pehmoläimiä

 Kolmasluokkalaisetkin vaihtavat joulun jälkeen teknisiin töihin ja palaavat taas neljännellä luokalla tekstiilityöluokkaan. Tyttöjen suuri toive toteutui kun he saivat ommella käsitöissä vielä viimeiseksi suunnittelemansa pehmoeläimet ja ihan ompelukoneella. Eläimet ensin suunniteltiin ja kaavat piirrettiin saumanvaroineen. Aika homma, mutta hienosti onnistuneita töitä.

YLINNÄ SOFIAN KOIRA ja

 
 
SITTEN KIIAN KOIRA
 
 
SEKÄ EERIKAN KÄÄRME,

jossa olikin aika kova homma kun se tehtiin tilkuista, mutta ihan sopivasti se valmistui viimeisellä kerralla! ( Opettaja hiukan auttoi lopussa silmien ompelussa kun tuli kiire kun tunti loppui)

Tästä käärmeestä täytyy sanoa vinkiksi, että kappaleet koottiin maalarinteipillä riviksi ja lopulta Eerika osasi itse aina ottaa uuden palan ja yhdistää pitenevään ommeltuun käärmepötköön eikä yksikään mennyt väärin. Lopuksi sitten koko tilkkupötkylä laitettiin pinkin fleecen päälle oikeat puolet vastakkain ja leikattiin toinen puoli ja ommeltiin yhteen tilkkupötkön kanssa ja keskelle jätetystä aukosta käännettiin käärme oikeinpäin ja viimeisteltiin.
Maalrinteippi on hyvä konsti monissa ompeluhommissa.
Nämä työt olivat tosi hienosti onnistuneita kolmosluokkalaisten töiksi.

Vuoden päästä sitten taas jatketaan ompeluhommia!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti