maanantai 2. syyskuuta 2013

Tästä se lähtee!

 
Kaikki tekstiililuokan työt on saatu käyntiin ja monet suunnitelmatkin ovat valmiit.
Kolmoset aloittivat ompelukoneella ompelemisen, osa ensimmäisen kerran elämässään. Muutama konkarikin on silti joukossa. He ovat harjoitelleet kotona tai mummmolassa. Ensi viikolla ajetaan ompelukoneen ajotesti ja sitten aletaan tosi hommiin näiden paperiharjoitusten jälkeen.
 

 
Nelosluokkaiset tekevät muovipussiautomaattipupun. Viime vuonna näitä ei tehnytkään kukaan, koska välillä pitää pitää takoja, ettei joihinkin perheisiin tule kovin monta muovipussiautomaattipupua, jos sisaruksia on paljon ;). Täällä kuvia syksyn 2010 muovipussiautomaateista. Näiden pussijen tekijät ovatkin jo seiskalla!
 
 
Tilkkutyöpussi tehdään tänäkin vuonna, koska siitä tulee aina niin kiva ja se on  hauska työ. Tänä vuonna tehdään neliöistä tilkkutyö, viime vuonna tehtiinkin hirsimökkitekniikalla. Täällä kuvia niistä!
 
 
Kuudesluokkalaiset ovat opetelleet nurjaa ja joustinneuletta.


Tänään tehtiin suunnitelmia ja myös aloitettiin lapasten neulominen. Hienoa huomata miten hyvin neulominen sujuu kuudennella.
 
Iltapäivän kolmen tunnin putkea kevennettiin lopussa ja tehtiin vaatesuunnitelmia. Tässä Pinjan jo väritetty suunnitelma. Muutama silti halusi neuloa kaikki kolme tuntia putkeen...
 

 
Seiskaluokkalaiset jaettiin kahteen ryhmään, jotta koneet riittävät paremmin. Osa alkaa neuloa sukkaa, toisen puolen tehtänä on suunnitella kolmiuloitteinen neulatyyny. Kahden viikon kuluttua vaihdetaan hommia. Tälläisen järjestelyn mahdollistaa koulun taitava kouluavustaja Paula, joka toimii opettajan apuna muutamissa ryhmissä, sekä ihan käsityöluokan vieressä oleva kuvisluokka, jossa ei ole tunteja samaan aikaan. Kuvisluokka on kiva paikka neulomiseen, koska siellä on tämä ihana sohva! Sohva on niin suosittu, että siihen pitää tehdä istumisvuorot!

 
Tästä kirjasta löytyi muutamalle idea, mutta suurin osa halusi suunnitella oman version.

 
Kahdeksasluokkalaiset tekevät lankatyön. Tästä tulee iso huivi.


 
Tästä villapaita.
 
Yhdeksäsluokkalaiset ovat tehneet vauvanvaatesuunnitelmia ja etsineet kaavoja lehdistä. Muutama teki hienon käsityövihon kotona itselleen! Juteltiin, että näihin vihkoihin voisi tehdä muistiinpanot vaikka kaikista käsitöistä mitä tekee kotona ja koulussa.
 Lastenvaatekankaita on jo ostettu,
 
ja muutama kangas kutistettu ja kuivattu kuivauskaapissa.
 
 Siitä se lähtee, lukuvuosi 2013-2014 Kaarisillan koulun käsityöluokassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti