perjantai 10. joulukuuta 2010

Loppusuoralla

                          Kuvasarja tilkkupeiton ompelusta
Tätä tilkkupeittoa on tehty lokakuun alusta joululahjaksi vauvalle. Tässä kuvassa työ on vielä suunnittelun ja kankaiden valinnan asteella.
Tässä vaiheessa on tilkut jo leikattu ja palapeli alkuvaiheessa.Tilkut kootaan pohjakankaalle, jonka avulla se voidaan tuntien väliseksi ajaksi kääriä rullalle kuin kääretorttu odottamaan seuraavaa käsityötuntia.
Tilkut on ommeltu yhteen ja alkaa pohjakankaan, tilkkutyön ja niiden välissä olevan vanun yhdistämien hakaneuloilla. Niitä tarvitaan useampi kymmen! 


Ideana on tikata vaaleanpunaisten tilkkujen muodostama sydän ympäri, jotta se korostuisi peiton keskellä.

Tässä peitto on valmiina reunojen huolittelua varten. Tämä työ on sitä parasta haastavaa, pitkäjänteistä työtä mitä käsityö voi tarjota oppimisen kannalta. Kun työtä alettiin suunnitella oli tarkoituksena suunnitella työ, jossa jollakin tavalla on sydän. Tekijä ei halunnut perinteistä sydäntä vaan ideana oli upottaa sydän tilkkujen järjestelyyn. Työ vaati tosi tarkan ja huolellisen suunnittelun. Tässä työssä oli monta eri vaihetta ja työtuntejankin meni neljä viikossa lokakuun alkupuolelta saakka.. Monta kertaa tekijä joutui pohtimaan ongelmia, joita yllättäen tuli vastaan, mutta oppi varmaan ongelmia kohdatessaan tosi paljon. Eikä vähiten kärsivällisyyttä! Viikon päästä peitto on varmaan valmis. Tänään kun siihen on tarkoitus ommella pinkit reunakaitaleet! 

1 kommentti:

  1. Upea työ. Minunkin oppilaani on tehnyt tilkkkupeittoa lapselle koko syksyn ja se on nyt valmistumassa. Tämän työn kanssa kyllä oppii monenlaista, pitkäjänteisyyttä, tarkkuutta ja iloa onnistumisesta. Hienoa!

    VastaaPoista