lauantai 11. joulukuuta 2010

Tupsun tekoa

Luokassamme on muutama Prymin tupsujentekolaite Pompom, joka on saanut nimitysen "Tupsukone". Joskus joku ilmaisi selvän pettymyksensä, koska oli luullut, että tupsukone on sellainen, että langat aukosta sisään ja toisesta päästä tippuu valmiita tupsuja: plop, plop... 8-luokkalainen Riikka kokeili pienenä välityönään tupsujen tekoa ja teki niistä pienen lumiukon, jolle huovutti hatun ja nenän.

 Opettajan pyynnöstä hän teki ja kuvasi tupsujen teosta ohjeet vaiheineen.
Siitä vaan kokeilemaan tupsujen tekoa. Ohjeet ovat selvät. Vanha pahvisysteemi toimii aina, mutta tällä laitteella pystyy tekemään tupsut helpommin ilman langan katkaisua ja pujoittamista.

6 kommenttia:

 1. Hei! Onpa kiva idea tuo lumiukko. Miten olette tehneet napit, silmät ja lakin? terv. ope varsinais-suomesta

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Kaikki on neulahuovutettu. Ihmeen hyvin ne jäi kiinni, koska tupsun pohja on kuitenkin aika tiivis. Lakki huovutettiin ensin vaahtomuovin päällä ja sitten vielä kiinni ylimpään tupsuun.

  VastaaPoista
 3. Kiitos nopeasta vastauksesta :)

  VastaaPoista
 4. Millä olette kiinnittäneet lumiukon pallot toisiinsa? Itse olen suunnitellut tekeväni samanlaisia oppilaiden kanssa ja olen miettinyt, että mikä mahtaisi olla tukevin kiinnitystapa. Terveisin ihanan blogin sattumalta löytänyt opettaja Kaakkois-Suomesta

  VastaaPoista
 5. Hei! Ihan vaan niillä kiristyslangoilla ommeltiin tupsut tukevasti kiinni!
  Auli

  VastaaPoista
 6. itse käytän perinteistä pahvirinkulaa. mun ongelma on tupsuissa se välilangan kiristäminen eli mä jätän sen langan liian löysäksi

  VastaaPoista