keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Kirjontapistoja ja isoäidin neliöitä


Viidesluokkalaiset saivat eilen jo osa tehtyä ensimmäiset kirjontapistoharjoituksensa valmiiksi. Pistoja harjoiteltuaan Lotta  ja Jenni suunnittelivat omat nimikointinsa: JH ja JL. Tytöillä oli aika hieno tapa yhdistää kirjaimet toisiinsa ilman mitään malleja. Täytyy oikein ihmetellä miten kivaa näiden pistojen ompeleminen oli viidesluokkalaisista. On mukava huomata, että muutamalla, jolle neulominen oli ensin vaikeaa syksyllä, nämä pienet pistot olivat heti helppoja. Käsitöissä useimmiten jokainen löytää oman "lajinsa".


Joskus tulee suunnitelmiin yllätysmuutoksia. Päätimmekin viidesluokkalaisten kanssa heti aloittaa isoäidin neliöiden virkkaamisen, jotta ehtisimme vielä tähän . Alunperin piti virkata vasta seuraavan, kirjontatyön, jälkeen. Jokainen virkkaa yhden ruudun 15X15cm. Ajatus tuntui kivalta. Muutamat ysiluokkalaisetkin  alkoivat virkata tilkkuja, kun eivät olleet vielä saaneet koululle tilattuja kankaitaan. He ovat kun ovat näitä tilkkuja virkanneet ollessaan viidennellä ja muistivat vieläkin aika hyvin! Terveisiä vaan heidän silloiselle opettajalleen!


Tiedoksi koteihin: jos jollakulla blogia lukevalla on intoa virkata tilkkuja, niin ne voi toimittaa oppilaan mukana opettajalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti