perjantai 27. helmikuuta 2015

Kolme sanaa kesästä

 
Keskiviikkona kokeiltiin kuudesluokkalaisten kanssa ideaa suunnitella vuoden viimeinen isompi työ. Aiheena oli Kolme sanaa kesästä.
 
Jokainen oppilas kirjoitti paperille kolme sanaa, mitkä liittyvät oman tulevan kesän suunitelmiin. Sanoja tuli monenlaisia:
jalkapallo, uiminen, Yyteri, mökki, matka, kavereiden kanssa oleminen, serkun syntymäpäivät, nukkuminen jne. Kivoja, positiivisia, iloisia ja rentoja sanoja kaikki.  Opettajakin lisäsi listaan omansa: oma piha ja puutarhan hoito. Jokaiseen omaan  sanaan keksittiin käsitöitä ja se olikin ihan helppoa. Ja tuli ihan valinnanvaikeus!
Esimerkiksi vaikkapa sana Yyteri: auringonottoalusta, uimakassi, bikinit, rantapyyhe. Näistä työideoista sitten jokainen valitsi oman, sen minkä haluaa toteuttaa.

 
Kolmivuotiaan serkun syntymäpäivistä tuli idea tähän käsityöhön. Pinkki pupureppu.
Idean keksiminen on helppoa, kun sen oikein oivaltaa.
 
Valmiita suunnitelmia oli vielä: jalkapalloaiheinen t-paita, pari kellohelmaista hametta, kesäpipo, pikkutytön tunika, reppu jne. Tekniikkaakaan ei tässä työssä rajattu, mutta kuinka ollakaan: kaikki haluavat ommella työnsä! :) Onneksi koulumme kuudennen luokkien ryhmät ovat sopivan kokoisia, että tämänkaltainen työ on mahdollista toteuttaa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti