torstai 13. helmikuuta 2014

Tilkkutöitä

 
 Seiskojen tilkkutähtiprojekti on melkein lopussa. Kristiina halusi tehdä erilaisen tilkkutyön ja sehän kävi. Idean pohjana oli älypuhelimen kuvasta löytynyt tilkkutyö, joka toteutettiin kuvan pohjalta. Aina välillä katsottiin puhelimesta mallia, kätevää. On niistä puhelimista siis todella hyötyäkin koulutyössä. Tilkkutyöstä tulikin hieno, vaikka työ oli haasteellinen ja vaati tarkkaa mittaamista.

 
                                      Tahan tilkkutyynyssä on hauska ote,
                                         Lindan tyynyssä tyttömäistä hilpeyttä.
 
Perinteisistä tähtitöistä tulikin sitten aikalailla erilaisia ja isotöisin on vielä kesken. Jennan työstä tulee tilkkupeitto, jolla on kokoa ja näköä. Tässä kuvassa siihen on leikattu vanulevy ja ensi kerralla tilkkutyötä aletaankin tikata vanuun kiinni.


 
Silti pienikin on kaunista. Tässä vauvanpeitossa on tunnetta ja ihmekös se, koska se menee vielä syntymättömällä Iidan siskon vauvalle. Koska vauvan sukupuolesta ei ole vielä tietoa ahkera tekijä teki sekä poika- että tyttöversion. Tälläiset tilkkutyöt ovat aika edullisia töitä tehdä koulussa, jos luokassa on perusvarsto erilaisia kankaita. Tälläisessä työssä tekemisen ja materiaalin arvo on oikeassa suhteessa. Tekemistä riittää sopivasti, ja suunnitteluun erilaisia varioita. Ehkä tähän tähtitilkkuideaan palataan myöhemminkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti