torstai 30. tammikuuta 2014

Tähtitammikuu

 
Tähdet sopivat hyvin tähän pakkas-tammikuun tunnelmaan. Seiskaluokkalaisilla ison ryhmän takia on kokeiltu tämän lukuvuoden ajan kahden viikon  vaihtosysteemiä: kaksi viikkoa neulotaan ja kaksi viikkoa ommellaan ja sitten vaihto. Niin saadaan hyvin koneet riittämään eikä tarvitse jonottaa.
Tämän mahdollistaa kaksi vierekkäistä tilaa, joiden välissä vielä opettajan ikkunallinen työhuone, sekä erittäin taitava koulunkäynninohjaaja Paula, opettajan oikea käsi. Paulan luokassa neulotaan ja opettajan luokassa ommellaan ja oppilaat sukkuloivat luokan väliä tilanteen mukaan. Aika haastavaa, mutta sujuu varsinkin, kun oppilaat ovat postiivisia ja motivoituneita.
 Muutama sukka on vielä kesken ja hiihtoloman jälkeen on tarkoitus levittäytyä kumpaankin luokaan leikkaamaan hupparit, jotka jo suunniteltiin heti vuoden alussa ja joiden kankaat on jo hankittu.
 Tässä välissä ennen hupparia suurin osa ehtii ommella hyväksi havaitulla tähtiohjeella "tähdellisen tilkkutyön".  Seiskat ovat kuitenkin saaneet suunnitella tähdestä erilaisia töitä ja vaatimuksena on vähän vaikeampi toteutus kuin vitosilla.
 
 Syntyy erilaisia tyynyjä ja suloisia vauvanpeittoja.
 Nämä varmasti valmistuvat ennen hiihtolomaa. Oppilaat ovat tykänneet tästä työstä ja eilen ei meinattu edes huomata lopettaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti