keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Onnistumisen iloa


 
Tänään tuli taas monta onnistunutta työtä valmiiksi seiskojen tunneilla. Suurin osa oppilaista halusi tehdä kesäisen tunikan ja vain kolme toisen vaihtoehtotyön, hupparin. Tässä kuvassa Janeten, Annikan ja Marjaanan hupparit.Marjaana ja Janette halusivat tehdä lyhyet pikkuhupparit ja kaavat lyhennettiin sopiviksi. Annika halusi taas tehdä ihan perushupparin, jossa oli vaikeana yksityiskohtana sisätasku. Tytöt tykkäsivät töistään ja kuultiin jopa kommentteja: kuin kaupasta ostettu.

Toisaalta silti, viimeaikoina valmisvaatteiden ollessa kovin halpoja kaikkia vaatteita ei edes oikein kannata tehdä itse. Aikaisemmin vaatteita ommeltiin usein siksi, että sai halvemmalla itse tekien, mutta tänä päivänä monet vaatteet ovat niin edullisia, että tulee kalliimmaksi ostaa kangasta ja tehdä itse. Nykyään vaatteita tehdään usein siksi, että saadaan mieluista ja persoonallsita!

Käsitöissä tärkeätä on kuitenkin nimenomaan kädentaitojen karttuminen ja ihanteellisinta on tietysti se, että saa kaupan päälle taitoja kartuttaessaan vaatteita, jonkun kivan ja persoonallisen tuotteen.  Nykyään on kiva huomata, että monien mielestä vaatteen ei edes tarvitse näyttää kaupasta ostetulta ja kun perustaidot on saatu käsityötunneilla voikin jo sitten tehdä monenlaista persoonallista, itse suunniteltua! 

                  
Tässä Anna, Elli ja Mari esittelevät omia tunikoitaan. Elli toimi tänään kuvaajana; hän kuvasi muut, ope hänet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti