maanantai 1. marraskuuta 2010

Amigurumit


 Kuudesluokkalaiset saavat kokeilla pienten amigurumi-pehmoeläinten virkkaamista vapaatyönään kun lapaset ovat valmiita. Maria ja Anna kokeilevat pupun ja hamsterin virkkaamista. Homma vaatii kärsivällisyyttä kun välillä lisätään ja kavennetaan. Onneksi muoto silti ratkaisee jos jokin kerros menee pieleen ja laskut sekaisin.
Opettajakin kokeili syyslomalla ja virkkasi lupaamansa apinan.

Amigurumi on japaniksi virkattu tai neulottu pehmoeläin. Kirjassa, josta ohje oli (Virkkaa amigurumi, kirj. Annie Obaachan) selitettiin asian taustaa. Japanilaisessa kulttuurissa on pitkä käsityöperinne ja nuket ovat aina kuuluneet oleellisesti siihen. Silti virkkaus ei ole perinteistä japanilaista käsityötä, mutta japanilaiset ovat se omaksuneet ja muokanneet oman kulttuurinsa mukaiseksi.Nuket kuulemma seuraavat japanilaislasten mukana läpi elämän kannustaen ja rohkaisten vaikeina aikana.Ne myös siirtyvät sukupolvelta toiselle. Niitä kuulemma näkee Japanissa roikkumassa aikuistenkin laukuista ja toimistoissa istumassa tietokoneiden päällä. Japanilaista nukkeperinnettä jatkavat amiguramihahmot tuovat valoa ja lohdutusta harmaisiin päiviin. Sitähän nyt täällä tarvitaan! :)
 
 Lapasiakin valmistui. Tiina koristeli lapasensa napeilla
Siirillä oli aika homma päätellä kaikki langat, koska lapasissa on käytetty kahta väriä. Siiri suunnitteli lapaset toistensa peilikuviksi.

2 kommenttia:

  1. voisiko saada ohjeita tuohon apinaan? -Virkkaja-

    VastaaPoista
  2. Ohje on kirjassa Virkkaa amigurumi, sen on kirjoittanut Annia Obaachan, uskoisin löytyvän kirjastosta

    VastaaPoista